In de planning van de zomer 2018 was dit er eentje om naar uit te kijken voor ons. Wildeburg! Sinds het begin al een favoriet, want zeg nou eerlijk… Met de hele festival familie samenkomen om te spelen tussen de bamboe is toch altijd een feestje! Voeg daar een uitgebreide programmering met artiesten die je ongetwijfeld zullen verrassen en de versoepelende massages van onze Techno Therapeuten aan toe en het weekend wordt een daverend succes dachten wij!

Met goede moed zijn we woensdag dan ook aan de opbouw begonnen. Het bleek nog even een uitdaging om onze juiste spot te vinden, want de organisatie had even de memo van wat ons concept inhield gemist. Naast het feit dat wij allesbehalve onder de categorie ‘food’ vallen hebben we met een stel massagetafels, massagestoelen en een hoop Seatzacs best wat ruimte nodig om onze ultieme lounge te creëren. En dan heb ik het nog niet eens gehad over alle spelletjes en ander vermaak wat we toch altijd weer bij ons hebben!
Gelukkig hebben we een aantal piraten in dienst, die een dergelijke situatie alleen maar zien als een uitdaging en daarmee werd al gauw het besluit genomen om de foodcourt te kapen.
Zo zijn we tussen een gezellige kring van picknicktafels vrijdag van start gegaan, en voor de verandering lagen de tafels aan de lopende band vol. Dat deze drukte en gezelligheid ons verraste verbaast jou wellicht, want als je de gezelligheid bij de Techno Therapeut een beetje kent zal je vast denken dat drukte niets nieuws is voor ons.

Dat klopt! Wij zijn op ons best wanneer er een kleine wachtrij voor ons klaarligt op de Seatzacs. Maar normaal gesproken staat de eerste dag van een weekender voor ons in het teken van delen wat we doen en lekker kletsen en connecten met de nieuwsgierigen die zich aandienen.

En nieuwsgierigen heb je op Wildeburg meer dan genoeg! Op een festival waar het thema ‘lekker verdwaald raken’ is kan dat ook bijna niet anders. Zo spendeerden wij de vrijdag aan het versoepelen van de spieren van veel vrijwilligers en andere harde werkers, die er al behoorlijk wat uren opbouw op hadden zitten. Ook de connecties met de omliggende eetkramen liep op rolletjes.  Gelukkig zorgen we wel goed voor elkaar op Wildeburg, want het dorp-gevoel zit er altijd lekker in. Zo zijn we dankzij de barterdeals het hele weekend verwend door onze buren van Hot Mamma Hot, de pannenkoeken, Coffeeshop August, Red Bull en meer! Mijn favoriete deal was absoluut de ijskoffies van de coffeeshop die o.a. namens onze maatjes van de Koperen Hond over de toonbank gevlamd zijn het hele weekend.

 

Gelukkig is een massage iets wat iedereen wel wil, dus onze positie op de barter-markt is altijd wel aantrekkelijk. Alleen de mannen van Rammenas konden we niet verleiden met het aanbod van een paar soepel knedende handen… De vegan burgers vlogen namelijk over de toonbank, en voor onze lieve Wildeburgers willen we natuurlijk zo goed mogelijk blijven zorgen. Dat was een argument waar wij wel mee konden leven, want zonder festivalgangers, geen festival! Wij hebben dus de vegan burger van Rammenas op onze bucketlist gezet. Hopelijk komen we ze snel weer tegen.

Naast het eten, de borrels en andere verrukkelijke versnaperingen voelde ik me ook weer behoorlijk verwend door Gidge vrijdag. Om de diepe, meeslepende klanken van deze twee bijzondere mannen een keer live en op groot geluid mee te mogen maken was voor mij absoluut een kruisje op de bucketlist. En ze stelden niet teleur! In het zachter wordende zonnetje stond binnen een halve minuut de boel vol met mooie mensen die met de handjes in de lucht en de voetjes van de grond een fantastische sfeer neerzetten.
Ook Robag Wruhme heeft ons naar mijn mening een van de beste sets van het festival cadeau gedaan. Verpakt in de kleuren van de opkomende zon wezen deze rauwe, duistere beats alle Wildeburgers er even op dat inkakken geen optie was.

Zo druk als het vrijdag leek te worden, viel het zaterdag op dat onze lieve Wildeburgers vooral in een staat van niet-teveel-bewegen verkeerden. Waarschijnlijk hadden zij ook allemaal de set van Wruhme gehaald. Met de brandende zon op alle doorgeravede bolletjes was er vooral veel behoefte aan een combinatie van liggen, schaduw en de nodige liters vocht.
Toch werkt het altijd weer magisch wanneer er gemasseerd wordt. En niet zo gek ook, want wanneer je langs loopt en iemand in totale ontspanning op de bank ziet liggen terwijl geoliede handen ritmisch op de muziek die verstijfde rugspieren losmaken wil jij toch ook een massage?

Zo vulde de zaterdag zich al gauw met mooie ontmoetingen, lekkere hapjes en zwetende oksels. Ook hebben we voor het eerst een massagecursus georganiseerd! Want zoveel van jullie vragen ons, nadat jullie als een tevreden vaatdoek van de bank afgegleden zijn, hoe we dat nou precies zo lekker maken, die massages. En dat delen wij met liefde natuurlijk!
Maar masseren is niet iets wat je zo even uitlegt aan iemand. Het is iets wat je moet doen. Het gaat om oprechte aanraking, contact maken met de ander met liefde, maar ook met daadkracht. En tsja, als je dat vertelt op een festival zie je alle blije bekkies eerst in verwondering aha knikken en vervolgens realiseren het handje vol scherpe zielen zich dat ze nu nog steeds niet weten HOE je nou precies masseert… Een kwestie van oefenen dus! En er werd me een serieuze partij geoefend die zaterdag. Zo verspreiden wij de kunst en hopelijk daarmee de ontspanning een beetje.

Rond de middag werd het bovendien een drukte van jewelste vlak naast ons bij het Brandpunt. Een van onze Techno Therapeuten die toevallig op dat moment het fort aan het bewaken was had al van tevoren gezien dat Typhoon (waar hij rustig al 10 jaar fan van is) zou komen. Dus hij eropaf!
Toch weer een fijne bijkomstigheid dat je als Techno Therapeut altijd iets aantrekkelijks te bieden hebt. Ook Typhoon zag een massage wel zitten. Na het schudden van een eindeloze hoeveelheid handjes was het magische moment dan eindelijk daar dat Typhoon in zijn blote bassie op onze tafel is komen liggen. Petje af voor mijn collega die na een volle dag masseren zijn uiterste best heeft gedaan om toch wel even de perfecte massage neer te kneden op dat moment. En als een artiest waar je al zo lang fan van bent vervolgens stralend blij van de bank af springt dan neem je toch de kramp en de blaren voor lief.

Ik zelf kreeg zaterdag een cadeautje van mijn collega’s, namelijk een dagje vrij om te spelen in de leukste speeltuin van Kraggenburg. Dat gaf mij mooi de kans om een van mijn all time favourites mee te maken voor zijn allereerste live set: Shakèd. En het dak ging van het piratenschip! Afgeladen tot aan de voet van de duinrand stonden de Wildeburgers te springen op de heerlijke minimal beats van deze man, die zelf toch altijd het allerlekkerst gaat. Hoedje af voor het niveau wat hier neergezet werd zo aan het begin van de zaterdag avond.
Ook Nightmares on Wax heeft mijn oren vertroeteld die nacht, lekker met de voetjes in het water bij de Strand stage.

Zondag gingen we weer met frisse moed aan de slag, al moet ik eerlijk toegeven dat het gemiddelde tempo wel flink omlaag is gegaan ergens die nacht… Gelukkig sloot dat prima aan bij het tempo van de dag, en is iedereen altijd zo lekker gemoedelijk op zo’n laatste dag.

Op wat kleine vandaaltjes na die onze sjoelbakken hebben gestolen hebben we ook alleen maar weer mooie mensen ontmoet dit festival. Wat is het toch een traktatie om met zoveel heerlijke mensen te connecten, en onderwijl ook nog eens iedereen blij te maken met een massage.
Met nieuwe initiatieven om samen de (peuken) rommel te verminderen is Wildeburg lekker bezig. Toch verbaasde het ons hoe ook op dit festival een flinke collectie aan tenten en kampeerspullen achterblijven. Fijn zo’n campingwinkel wel, op het festivalterrein. Kan je een jaar laten gewoon je tent weer terugkopen voor 30 euro!

Volgend jaar zijn we er sowieso weer bij. Maar of dat in onze outfits van de Techno Therapeut gaat zijn, daar gaan we toch nog even goed over nadenken.