‘Zooo, dit was weer he-le-maal nergens voor nodig natuurlijk.’

Bedenk je je op zondagmiddag om een uur of twee ’s middags.
Niks is heftiger dan een kater. Geen katertje waardoor je wat nadorst hebt, nee, ik bedoel de gemene;

‘Ik zal nooit meer drinken’ of de ‘Ik zal nooit meer drugs gebruiken’ kater.

Hier wil ik het met jullie vandaag over hebben.

Laten we eens beginnen met de alcoholkater. De alcoholkater is, zover ik kan inzien, bij iedereen wel bekend. Het is gezellig, je drinkt een drankje, het wordt nog gezelliger, je drinkt nog een paar drankjes, het wordt nóg gezelliger. Voor de afwisseling ga je gewoon door met drinken en in één klap lig je in bed. Te draaien. Je probeert jezelf stil te houden door één been op de grond te zitten, of wellicht ben je zo’n koning die met één oog open kan slapen.
Hoe dan ook, de volgende dag voel je je letterlijk zuur. Je bent misselijk, uitgedroogd en je merkt dat je lichaam met 300 dingen tegelijk bezig is.

Dát klopt ook; je lichaam is bezig om de alcohol van gisteren nog weg te werken. Je lichaam is werkelijk in alle staten en gebruikt alles wat hij kan om van de alcohol af te komen. Wat je waarschijnlijk wel wist, is dat alcohol extreem uitdroogt. Vandaar dat je die enorme hoofdpijn hebt zodra je beweegt, je bent letterlijk uitgedroogd. Elke beweging die je maakt kost je spieren weer meer energie en water, dus bij elke beweging merk je dat je hoofdpijn erger wordt.

Wát helpt er over het algemeen? Véél water drinken, het liefst de avond voordat je naar bed gaat (wanneer je dit nog kunt ed.). De dag van de kater véél vet voedsel eten (ook, wanneer je dit kunt ed.). Een paracetamol erin gooien? Dát werkt wellicht wat voor de hoofdpijn, maar de kater blijft.

Laten we het eens hebben over de MDMA/XTC-kater, ja, dat doen we gewoon.

De MDMA- en XTC-kater is anders, oprecht anders. Wie wel vaker MDMA en/of XTC heeft genomen kan zich in het volgende wel verplaatsen. Zodra de MDMA of XTC begint te werken gebeuren er een aantal dingen. Je krijgt zin om te roken, je krijgt vaak dorst, terwijl je mond gortdroog blijft. Je hebt totaal – en daarmee bedoel ik TOTAAL – geen zin in eten (uitzonderingen daar gelaten, respect.). Je energieniveau schiet omhoog en je begint aardig te zweten. En laten we het fijn, blij en liefdevol voelen niet vergeten.

De volgende dag ben je voornamelijk moe. Moe, in zoals ik het zou omschrijven, in lichaam en geest. Je lichaam wil niet en je hoofd zéker niet. Je hebt wellicht een heftige kramp in je kaken, zoals eerder genoemd is je gehemelte schuurpapier standje vijf geworden. Wanneer je je tegen alles in tóch maar uit bed sleept en jezelf in de spiegel aankijkt, merk je dat je lijkbleek bent. Je moet wat drinken, maar wilt niet. Je moet wat eten, maar wilt niet.

Dít is wat MDMA en XTC met je lichaam doet. Vanaf het punt dat je begint met gebruiken, verruil je het gevoel van blijheid met een extreme belasting vanuit je lichaam. Je put je lichaam compleet uit, tóch heb je het niet gelijk door, want je gaat zelf alleen maar door. Je vitamines raken op, je mineralen raken op, je gaat je spieren gebruiken om energie op te wekken en belangrijker nog, je ‘leent’ blijheid in de vorm van serotonine. Je gooit als het ware de emmer met Serotonine om, die ooit, ergens weer aangevuld moet worden. Welkom bij de Dinsdagdip.

Ik ga je direct uit je droom helpen, tot nu toe was er nog niks tegen de MDMA-kater. Behalve uitrusten, accepteren en reflecteren.

Was.

Laten we even heel eerlijk zijn. Feesten en festivals zijn nu eenmaal een onderdeel geworden van onze tijd. Het is werkelijk niet meer weg te denken. De evenementenlijst groeit enorm, ze zijn binnen no time uitverkocht en zoals het lijkt, zal dit alleen maar toenemen.

Hebben we dan niet door dat we, elke keer weer, zo’n grote aanslag op ons lichaam doen? Of hebben we het wel door maar negeren we dit, puur vanwege het feit dat we graag even willen ontsnappen van de sleur? Stoppen zullen we niet, maar er moet toch een manier zijn om tóch rekening met onze gezondheid te kunnen houden?

Dít is precies de gedachte van een arts, twee studenten geneeskunde die bezig zijn met een master en een student psychobiologie. We kunnen de festivals en feesten niet meer wegdenken uit onze maatschappij, maar kunnen we niet iets bedenken waardoor we de mentale en fysieke gezondheid van de bezoekers mee kunnen ondersteunen?

Na een uitgebreide literatuurstudie waarbij de meeste belovende ingrediënten zijn geselecteerd kunnen ze gezamenlijk ‘Ja’ antwoorden op deze vragen.

Tripsitter. Een gezond uitgaand Nederland.

De heren achter Tripsitter zijn na ellenlang wetenschappelijk onderzoek over wát er precies gebeurt tijdens een avond of dag feesten, tot twee, belangrijke conclusies gekomen.

Het gebruik van veel alcohol, MDMA/XTC of de combinatie hiervan heeft een enorme impact op de hersenen. Hierbij is er sprake van zogenaamde oxidatieve stress. Mooi woord voor Scrabble, inderdaad. Oxidatieve stress is het proces waarbij, door verbranding van energie in een cel, moleculen ontstaan die schade veroorzaken aan de structuren in de hersencel. Dit proces wordt veroorzaakt door de toegenomen verbranding tijdens het uitgaan en wordt versterkt door het gebruik van middelen zoals MDMA. Hoewel nog onduidelijk is of er ook schade optreedt op de lange termijn, is het ondersteunen van de hersenen en het mogelijk voorkomen van deze schade voor Tripsitter één van de belangrijkste punten bij het samenstellen van hun product.
Om deze reden bevat Tripsitter een grote hoeveelheid aan antioxidanten en adaptogenen, zoals N-acetyl-cysteïne (NAC), Acetylcarnitine, Zink, Rhodiola Rosea en Ashwagandha. Dit zijn sterke en wetenschappelijk onderbouwde ingrediënten met als doel om de lichamelijke schade van alcohol en/of MDMA/XTC tegen te gaan.

Ten tweede zijn de heren heel ver gegaan in het zoeken naar de psychische veranderingen die plaatsvinden bij kort of lang gebruikt van alcohol en/of MDMA/XTC.
Naast de emmer met Serotonine, waar we het kort geleden even over hebben gehad, zorgt MDMA/XTC voor een staat van ‘overdrive’. Je hersenen doen véél meer dan dat ze normaal doen en in sommige gevallen meer dan dat ze aan kunnen. Ze krijgen geen rust meer. Dit is waar de grootste gevolgen en kenmerken van de kater vandaan komen. Denk aan het rusteloze, het gespannen zijn, de kramp in je kaken, het lijkbleek zien, etc.

Om deze reden bevat Tripsitter Ashwagandha, Rhodiola Rosea en Magnesium; stoffen die bijdragen aan een goede gemoedstoestand, de ervaring van stress kunnen verminderen, helpen bij vermoeidheid en een algeheel ontspannend gevoel geven. Daarnaast hebben de ingrediënten van Tripsitter een positief effect op de spanning in je spieren (magnesium), werken ze tegen misselijkheid (gember) en verbeteren zij de kwaliteit van de slaap (zink).

Leuke woorden allemaal, maar hoe werkt het nou in de praktijk? De mensen die mij persoonlijk kennen (de mensen die mij persoonlijk niet kennen waarschijnlijk ook trouwens) weten dat ik wel van een feestje houd. Dus genoeg tijd om dit uit te testen.

Één verpakking van Tripsitter bevat 6 dezelfde capsules. De dag voordat je weet dat je naar een feest gaat, ben ik altijd al lichtelijk zenuwachtig, wellicht herkennen mensen zich hier ook in. Op deze dag neem je 2 van de 6 capsules.
Na een half slapeloze nacht is het dan toch écht tijd voor het festival. Twee uurtjes van tevoren neem je de volgende 2 capsules, zodat de vitamines en mineralen goed hun werk kunnen doen terwijl ik (of jij) de grond kapot-feest.

De dag na het festival neem je de overgebleven 2 capsules. Zo simpel is het.

Van alle vooroordelen die ik had ten aanzien van Tripsitter kan ik maar één ding eerlijk toegeven. Tripsitter werkt voor mij! Ik weet zeker dat wanneer ik dit seizoen weer een festival gepland heb staan, ik een aantal verpakkingen van Tripsitter thuis heb liggen.

Hun slogan is werkelijk spot on:

Tripsitter. Een gezond uitgaand Nederland.

Rick van Oudgaarden
De Techno Therapeut

Ps. Mocht je méér willen weten over Tripsitter, hun ingrediënten óf wil je ze direct bestellen? Dat kan via: www.tripsitter.store Met de kortingscode: deTT krijg je 10% korting!